تعجب نکنید اکبرجوجه طوبایی همان اکبرجوجه خودمان است که اگر با زعفران طوبی درست شود اکبرجوجه طوبایی میشود، به همین راحتی.
قبول دارید اکبر جوجه یکی از مشهورترین و لذیذترین غذاهای ایرانی است که اگر بخواهیم منصف باشیم ریشه این غذا به استان مازندران، آن هم شهر گلوگاه برمیگردد.
مبدع این غذای خوشمزه کیست؟
بد نیست بدانید؛ این غذا به وسیله اکبر کلبادی در دهه ۱۳۲۰ خورشیدی ابداع شد.
اکبرکلبادی در ابتدا اقدام به تاسیس یک رستوران کوچک به نام خود در جاده گلوگاه کرد و پس از آن به این فکر کرد که چطور با ارائه یک غذای خاص و خوشمزه بتواند مسافران و گردشگران را جذب کند.
و خیلی سریع این غذا که به همراه برنج ایرانی و سسی از رب انار سرو میشد به دلیل تفاوتش با دیگر غذاهای مشابه، طعم خاص و لذیذش، طرفداران زیادی پیدا کرد و اینگونه شد که اکبرجوجه به یکی از معروفترین غذاهای شمال ایران و سپس به تمام کشور تبدیل شد.
ناگفته نماند؛ همین حالا هم رستورانهای زیادی به نام” اکبرجوجه “ در شهرهای مختلف ایران و حتی خارج از کشور وجود دارند که این غذای لذیذ را به مشتریان خود ارائه میدهند اما نسخه اصلی این غذا همچنان توسط خانواده کلبادی در شهر گلوگاه تهیه میشود.
اکبر جوجه خواص درمانی و تغذیه ای هم دارد؟
مگر میشود این غذای لذیذ مانند دیگر غذاهای ایرانی خواص درمانی و تغذیهای نداشته باشد؟
منبع پروتئین:
مرغ که هسته اصلی این غذاست منبع غنی پروتئین بوده که برای ساخت و ترمیم بافت ها، تولید انرژی و حفظ
سلامتی ضروری است.
ویتامینها و مواد معدنی:
همچنین مرغ حاوی ویتامینهای B ( مانندB6 وb12 ) است که برای سلامت سیستم عصبی و انرژیزایی مهم میباشد.
گفتنی است؛ آهن و روی موجود در مرغ نیز برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است.
بهبود خلق و خو:
از آنجا که غذا خوردن یکی از روشهای لذتبخش برای آرامش ذهن است بنابراین اکبرجوجه به عنوان یکی از غذاهای خوشمزه میتواند در بهبود روحیه و کاهش استرس موثر واقع شود، البته استفاده از مواد اولیه با کیفیت و در نظر گرفتن اندازه مناسب مصرف، برای بهرهمندی از این خواص خیلی دارای اهمیت میباشد.
راز درست کردن یک اکبرجوجه خوشمزه
حالا که با تاریخچه و ابداع کننده و خواص درمانی و تغذیهای اکبرجوجه آشنا شدیم نوبتی هم که باشد نوبت درست کردن این غذا و راز و رمز عالی درست کردن آن است بنابراین فراموش نکنیم اگر طبق مراحل و با دقت کامل در جزئیات پیش برویم، به طور حتم، اکبرجوجهای خوشمزه و اصیل درست میکنیم که به نسخه اصلی آن در گلوگاه بسیار نزدیک باشد.
سایز مرغ:
ترجیحا باید مرغی را برای اکبرجوجه انتخاب کنیم که اندازه آن کوچک ( بین ۱ تا ۱ و نیم کیلو) باشد.
خواباندن جوجه در آب و نمک:
حالا وقت آن است که این جوجه منتخب از بین دیگر جوجهها را حداقل چند ساعت ( ترجیحا از شب قبل) در آب ( یک لیتر) و نمک ( ۲ قاشق غذاخوری) بخوابانیم تا کاملا مزهدار شود چرا که این مرحله باعث نرم و خوش طعم شدن جوجه میشود.
طلایی کردن با کره:
و اما سرخ کردن مرغ که باید حواسمان باشد مرغ نسوزد و از رنگ طلایی مایل به قهوهای روشن، تیرهتر نشود. مرحله سرخ کردن ( تا حد طلایی شدن هر دوطرف مرغ) ترجیحا اگر با کره محلی ( حداقل ۲۰۰ گرم) یا ترکیبی از کره و روغن، انجام شود تا جوجه طعم و عطر خاصی بگیرد خیلی بهتر است.
در ضمن میزان روغن و کره هم باید حسابی زیاد باشد تا جوجه ما به خوبی پخته و نرم شود.
استفاده از زعفران طوبی:
رسیدیم به مرحله طوبایی کردن اکبرجوجه؛ استفاده از زعفران اصیل و تازه طوبی طعم و رنگ خاصی به جوجه میدهد لذا زعفران طوبی ( یک قاشق غذاخوری) را به خوبی دم نموده و به مرغ اضافه کنید سپس در ظرف را ببندید و با حرارت ملایم ( ۴۵ دقیقه الی ۱ و نیم ساعت) بگذارید بپزد.
گفتنی است اختصاص زمان کافی برای پخت در این مرحله بسته به اندازه مرغ، میتواند به ترد شدن و لطافت گوشت کمک نماید.
سس انار:
یکی از اصلیترین بخشهای اکبرجوجه سس رب انار است.
این سس با رب انار ترش یا ملس( بسته به سلیقه شما)، کمی شکر و اگر تمایل داشته باشید گردوی خرد شده تهیه میشود.
برنج باکیفیت ایرانی:
غالبا اکبرجوجه همراه با برنج سرو میشود لذا سعی کنید از یک برنج باکیفیت استفاده کنید چرا که استفاده از برنج ایرانی و زعفرانی کردن سطح آن، باعث چند برابر شدن کیفیت و طعم اکبرجوجه شما میشود.
صبور باشید:
در تمام مراحل پخت اکبرجوجه اعم از؛ هم مزهدار کردن و هم سرخ کردن، حوصله و کنترل حرارت، حرف اول را میزند زیرا اگر جوجهای آبدار و خوشطعم میخواهید که استخوان آن هم به راحتی از گوشتش جدا شود باید زمان کافی برای مراحل گفته شده اختصاص دهید.