جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

عوراض و مضرات زعفران

فهرست مطالب

عوراض و مضرات زعفران:اگرچه بسیاری از مردم زعفران را به عنوان گیاه دارویی می شناسند اما گاهی اوقات عوارض و مضرات زعفران را نمی شناسند. مصرف زعفران خواص فراوانی دارد اما اگر این چاشنی گرانبها را بیش از حد مصرف کنیم ممکن است عوارض گوناگونی را تجربه نماییم .

مصرف بیش از حد زعفران چه عوارضی می تواند داشته باشد ؟

استفاده بیش از حد از زعفران باعث رقیق شدن خون ، سقط جنین ،تغییر رنگ پوست و .. می شود.همچنین گاهی اوقات باعث تغییر رنگ پوست ، کاهش اشتها، سردرد، استفراغ، اسهال خونی، سرگیجه، بی‌حالی، زردی پوست و… می گردد.
درصورتی بروز علائم زیر سریعا به دکتر مراجعه کنید و گزارش مصرف زعفران و میزان و مدت زمان مصرف را حتما به او بدهید.

برخی از مضرات مصرف دوز بالای زعفران عبارتند از:
۱. زردی پوست
۲. اسهال
۳. زردی چشم
۴. یرقان
۵. مسمومیت غذایی
۶. زردی غشای مخاطی
۷. خون دماغ
۸. بی حسی پلک ها و لب ها

تداخل زعفران با برخی از داروها

استفاده از زعفران با برخی داروها مثل دارو های فشار خون تداخل دارد . همچنین میتواند باعث خواب آلودگی ، ناراحتی شکم و حتی واکنش آلرژیک گردد .

خوردن چه مقدار زعفران سمی است ؟

مصرف بیش از ۱.۵ گرم زعفران در هر روز به طور کلی ایمن است، اما خوردن بیش از حد آن ممکن است سمی باشد. محققین مصرف ۵ گرم زعفران را به عنوان یک دوز سمی در نظر می گیرند.

مصرف زعفران برای کدامیک از افراد مضر است ؟

زعفران همچنین می تواند رفتارهای هیجانی را تحریک کند، بنابراین نباید افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، فشار خون پایین ، بیماران قلبی و زنان باردار بیش از حد آن را مصرف کنند.

استفاده از زعفران برای کاهش وزن

بسیاری از مکمل هایی که برای کاهش وزن تجویز می شوند دارای ترکیباتی از زعفران هستند که می تواند در بلند مدت به بدن آسیب رساند. پس از مصرف این مکمل ها در دراز مدت خوداری نمایید

مضرات زعفران برایی کلیه :

زعفران دارای مقادیر زیادی از آهن، پتاسیم، منگنز ، ویتامین ث و ویتامین ب ۶ می باشد. به همین دلیل مصرف آن موجب رفع کم خونی، تنظیم فشار و قند خون و درمان عفونت می شود. با توجه به این که زعفران دارای خاصیت دیورتیک قوی بوده که با افزایش ادرار موجب پاک سازی و سم زدایی کلیه ها می شود، توانایی درمان سنگ کلیه ها را دارد.

اما نکته اصلی این جاست که عوارض زعفران زیاد چست. بدون شک مصرف زیادی هر چیزی مضرات خودش را دارد و با توجه به این که کلیه های مواد زائد داخل بدن را دفع می کند، مصرف زیادی زعفران می تواند در هنگام دفع مواد زاید بدن موجب ناراحتی کلیه ها می شود. مصرف بیش از حد این گیاه برای کلیه ها مضر می باشد و اشتها را نیز کم تر می کند. باید در مصرف چای زعفران زیاده روی نکنید. بررسی ها نشان داده است که مصرف ۵ گرم زعفران در هر وعده غذایی عوارض زیر را دارد:

  • کاهش ضربان قلب
  • بی حالی
  • زردی پوست
  • استفراغ
  • سرگیجه

حساسیت به خوردن زعفران:

اسکویی و همکارانش اثر حساسیت زایی زعفران را در افراد مراجعه کننده به درمانگاه حساسیت بررسی کرده اند. این بررسی با استفاده از عصاره های تام حاصل از گلهای زعفران (فاقد گرده) و عصاره های نسبتاً خالص گرده ی زعفران و آزمایش پوستی پریک صورت گرفته است. با توجه به نتایج تحقیق از ۲۶۷ مراجعه کننده، ۴۷ نفر نسبت به یکی از عصاره های حاصل از گرده ی زعفران (۲۰ %، ۴۰%، ۶۰ % و ۸۰%) حساسیت نشان داده‌اند. از این تعداد بیش از۳.۴ % افراد، به عصاره تام نیز حساسیت داشته اند. علایم بالینی حساسیت عبارت بوده اند از حساسیت بینی، کهیر، آسم و سرفه مداوم.

حساسیت به اجزای گل زعفران توسط فئو و همکارانش در دو گروه کارگران در تماس با زعفران ( ۵۰ نفر ۶ تا ۷۵ ساله: میانگین سنی ۳۲.۶ سال،  ۵۴ درصد زن و ۴۶ درصد مرد) و مراجعه کنندگان بیمارستانی به بخش حساسیت ( ۲۳۷ نفر ۵ تا ۶۲ ساله: میانگین سنی ۲۸.۶ سال) بررسی شده است.

آزمایش های صورت گرفته در این تحقیق آزمایش پوست پریک و رادیو جذب ماده حساسیت زا (PAST) بوده است. بر اساس نتایج این تحقیق هیچ کدام از افراد مورد بررسی،  نسبت به کلاله ی زعفران حساسیت نداشته اند. در گروه کارگران در تماس با زعفران آزمایش‌های پریک و PAST مثبت بوده است. از این سه نفر یک نفرآسم و دو نفر گرفتگی بینی نشان داده اند. از گروه دوم (مراجعه‌کنندگان بیمارستانی به بخش حساسیت) ده نفر به گرده ی زعفران حساسیت نشاان داده‌اند. در این تحقیق، یک ماده حساسیت زا با طبیعت مشابه پروفیلین از گرده ها و پرچم گیاه زعفران جداسازی و خالص سازی شده است .

عوارض مصرف زیاد زعفران در زنان

مضرات زعفران برای زنان باردار :

مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد زنان باردار  ، در طول مدت حاملگی و به ویژه در سه ماهه اول به هیچ وجه نباید در غذاهای خود از زعفران استفاده کنند. زرشک و زعفران برای این زنان خطرات جبران ناپذیری دارد و احتمال سقط کودکشان را در پی خواهد آورد. با آزمایش روی ۱۵۰ زن باردار دریافته‌اند کسانی که در سه ماهه اول زرشک و زعفران مصرف می کنند جان کودکشان را به خطر می‌اندازند و خود نیز دچار زایمان زودرس می‌شوند.

نتایج این تحقیق پژوهشگران حاکی است که زرشک و به ویژه زعفران، همچون دارویی سبب انقباض عضله‌ها می‌شوند و مصرف آنها تنفس مادران را با مشکل روبرو می کند.چون زعفران بر روی سیستم تولید مثل اثر دارد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن احتراز کنند زیرا ممکن است باعث سقط جنین می شود.

مضرات زعفران برای مادران باردار و شیرده

درباره مصرف زعفران در دوران بارداری و شیردهی پژوهش‌های مختلفی انجام شده است. توصیه اکید بر این است که در مصرف هر ماده خوراکی از جمله ادویه‌هایی که خواص دارویی شگفت انگیزی دارند، باید حد تعادل را رعایت کرد؛ همانطور که مصرف زعفران در دوران بارداری منع مصرف دارد. اما در دوران شیردهی بسیار مورد تاکید قرار گرفته است.

در دوران بارداری استفاده مقدار کمی از زعفران در غذا مانعی ندارد و به عنوان چاشنی غذاها معمولا خطری را به دنبال ندارد؛ اما مداومت در مصرف آن به گونه‌های مختلف نظیر چای یا دمنوش باعث سقط جنین می‌شود؛ چراکه باعث تشدید انقباضات رحم می‌شود. در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد و در دوزهای بالا برای سقط جنین مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند محرک رحم باشد .مطالعه ای روی زنان سالم نشان داد مصرف روزانه ۴۰۰ میلی گرم زعفران به مدت هفت روز باعث خونریزی غیرطبیعی رحمی در دو زن شد اما هیچ مطالعه ای تداخلات دارویی بین دارو و زعفران را نشان نداد

اثرات زعفران بر قاعدگی

اکثر افراد گمان می‌کنند که مصرف زعفران در قاعدگی ضرر دارد؛ در حالی که این گونه نیست! این گیاه به دلیل خواص فوق‌العاده‌ای که دارد نقش بسیار زیادی در درمان اختلالات قاعدگی و افسردگی ایفا می‌کند. علاوه بر این‌ها زعفران می‌تواند باعث کاهش فشار خون و افزایش انرژی نیز بشود.

براساس نتایج به دست آمده از تحقیقات انجام شده بر روی زعفران، مصرف مقدار معینی از این گیاه می‌تواند میزان تولید سروتونین در مغز را کنترل کند و سبب رفع اختلالات قاعدگی شود. طبق این پژوهش با توجه به اینکه زعفران تاثیر زیادی بر فعالیت سروتونین دارد و تغییرات فعالیت سروتونین یکی از عوامل مؤثر در اختلالات قاعدگی است.

از زعفران می‌توان به عنوان عاملی جهت تنظیم سیکل قاعدگی استفاده کرد، بنابراین مصرف مشخصی از دم کرده زعفران در روز می‌تواند تأثیر به‌سزایی در بهبود اختلالات قاعدگی داشته باشد. همچنین زعفران به دلیل طبع گرمی که دارد، دردهای ناشی از قاعدگی را تسکین می‌دهد و بسیار انرژی بخش است.

مراقب مضرات زعفران تقلبی باشید.

بسیاری از زعفران های موجود در بازار که بیشتر اوقات با قیمت های نامتعارف و گاهی به قیمت بازار موجود می باشد تقلبی هستند و تشخیص اینکه آیا اصل هستند را در مقاله تشخیص زعفران اصلی از زعفران تقلبی مطالعه نمایید. . مصرف این نوع زعفران باعث آسیب های زیاد و گاهی بی بازگشت به بدن می گردد.

برای سلامت و اطمینان از زعفرانی که استفاده میکنید توصیه به مصرف آن به صورت بسته بندی با نشان سلامت و کد بهداشتی می باشد. زعفران طوبی با بهترین کیفیت و بسته بندی ممطمنن و همچنین با نشان استاندارد سلامت این چاشنی بی نظیر را در اختیار شما قرار می دهد.

مقدار مجاز مصرف زعفران:

میزان مجاز مصرف زعفران در هر ماه برای هر نفر ۳ گرم می‌باشد. این میزان معادل مصرف روزانه یک دهم گرم زعفران خواهد بود. رعایت سقف تعیین شده می‌تواند بهره‌گیری حداکثری از خواص زعفران را به همراه داشته باشد.
مضرات زعفران برای چشم و اختلالات بینایی
به نظر می‌آید که این ادویه روی ژن‌هایی تاثیر می‌گذارد که وظیفه‌ی تنظیم اسید چرب غشای سلولی را بر عهده دارند و این امر سبب تقویت بینایی می‌شود. زعفران اغلب به عنوان یک ادویه در انواع غذاها استفاده می شود اما با توجه به یافته های جدید این ماده ممکن است در برنامه های درمانی به ویژه بیماران AMD قرار گیرد.
زعفران شامل آنتی اکسیدان کاروتنوئید می‌باشد که به عنوان کروسین و کروستین شناخته می‌شوند. فعالیت های ضد اکسیداسیون در کروسین بسیار قدرتمند است و می‌تواند از شکل‌گیری پراکسیداز لیپید جلوگیری کند (آسیب به بافت ها که می‌تواند موجب چندین بیماری شود).

همچنین می‌توان تا حدی فعالیت های سوپراکسید دیس موتاژ (SOD) را ترمیم کند. SOD یکی از آنزیم های ضد اکسیداسیون در بدن است که سبب کاهش استرس اکسیداتیو در بدن می شود. این ادویه می‌تواند فعالیت های این آنزیم را در بیماران مبتلا به AMD بهبود بخشد. اما مصرف بیش از حد آن باعث اختلال در دید می گردد

امتیاز دهید post

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *